185 m² apartment has a hammock in the living room

185 m² apartment has a hammock in the living room




-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

This apartment of 185 m² in Salvador, Bahia, welcomes a couple with their three children. Office renovation project Sidney Quintela Architecture + Urban Planning aimed to elaborate details that respect the architecture of the surroundings, the environment and the proportions of the property.



-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

The demolition of the walls that divided the kitchen from the social areas and the modification of the existing coatings were the main changes. In addition, all electrical and hydraulic installations were redone.

The aim, however, was to bring a feeling of home to an apartment. For this, they created an atmosphere of warmth and spaciousness that, with the help of the contemporary tropical style, resulted in a cozy and light place.

The view of the Baía de Todos os Santos and Farol da Barra, from the large social area, is also a great ally of the project.



-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

Natural materials, such as stone and wood, updated the property’s coatings in a palette of neutral and sober colors. At the client’s request, the protagonists are white and its undertones.



-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

At the main entrance, a vestibule separates the flows to the social and intimate areas. A large living room features the living room, integrated dining, veranda and gourmet kitchen and a toilet to serve these spaces. The intimate area consists of a suite and two more bedrooms with a shared bathroom.



-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

“The proposed environments have the same language, changing only the use compatible with each one, so that the house has the same atmosphere. The large frames allow the entry of lighting, natural ventilation and the blue and green of the sky and sea, which contrasts with the neutral palette of the setting”, explains the office.



-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

Next to the dining room, a corner with a hammock and bench with cushions is the perfect place to rest after a good meal. A support buffet also features a bar corner and minibar.

In the kitchen, the lower cabinets were produced in a shade of green and the upper ones in light wood. The island, present in the center of the room, contains space for quick meals and a cooktop.



-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

The toilet has a floor sink and LED light built into the extensive mirror which, combined with the wooden flooring, provides a warm look.



-

Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

“All the environments of the project have natural lighting, as well as natural cross ventilation, enabling low energy consumption and providing thermal comfort”, says the professionals.

Did you like it? See more photos in the gallery below:

“).”



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Manuel Sá/Casa.com.br / Casa.com

Share if you liked the post

Leave a Comment

Your email address will not be published.