70m² duplex apartment brings the beach to the city

70m² duplex apartment brings the beach to the city




-

Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com

The young resident of this duplex apartment with 70m²located in Moema (São Paulo), was already at the property when he decided to ask the architects Kênia Zabka and Giulia Closs, from the office Zabka Clos Architectureto print a little of your personality in every corner of the property.

“He wanted to remember a little from the beach, even being at home in São Paulo. And also that the environments were integrated to increase the feeling of spaciousness, since the apartment is small”, says Kênia.



-

Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com

The choice of materials was fundamental to print the desired beach atmosphere in the project, especially because the client’s budget was limited.

“We use a lot of wood and bet on more rustic, such as the brick that covers the living room wall, and the natural stone canjiquinha, present in the bathrooms. The natural fiber rope and the straw appear more subtly on the back of chairs, on the armchair and in the woodwork in the bedroom”, explains Giulia.



-

Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com

“The color palette also brought, in some way, the colors of the beach. We opted for shades of beige, gray and bluein reference to the sand and the sea”, adds Giulia.

Originally, the room was compartmentalized, with a large dark bookcase that divided the space, as well as a high countertop in the kitchen. The renovation not only covered all the rooms but also promoted full integration between the living room, dining room and kitchen.

The decor, in a contemporary style with beachy touches, is a balanced mix of modern and rustic elements.



-

Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com

The highlights are the living room rug with a geometric print in two shades of blue, the wooden and concrete mancebo positioned in the entrance hall and the beach photography frames made by the client himself, which gained compositions both on the wall behind the sofa in the room as in the wall of the stairs that gives access to the client’s room.



-

Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com

“Our biggest challenge in this project was to bring lightness to the apartment, without changing some existing items that were very dark and striking and could not be moved, such as the stairs and the kitchen counter”, says Kênia.

“We managed to make a surfer’s house in the middle of the stone jungle using nautical elements that the client preserves in his affective memory”, concludes Giulia.

Check out all the photos from the project in the gallery below!

“).”



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Zabka Closs Arquitetura/Casa.com.br / Casa.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *