115 m² apartment becomes wider with creative solutions

115 m² apartment becomes wider with creative solutions




-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

A young couple of doctors already lived in this apartment 115 in Lagoa, a neighborhood in the South Zone of Rio de Janeiro, when he decided to order from Studio Two Architecture a project to integrate the environments of the social area and bring more personality and warmth not only to the living room but also to the bedroom.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

“Overall, customers wanted a comfortable space to receive friends, in addition to meeting their day-to-day uses, as they love watching movies and series at home. Specifically, they asked us for a large table, a bar space , a paradora comfortable sofa, a large tv and a sound system built into the ceiling.

In terms of decoration, they said they preferred environments with a neutral base, light wood and some colored points”, explain the architects who form the office.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

The original plan of the property was changed with the integration of the balcony with the living room, which also led to the leveling of the floor to obtain a visual unity. In the decoration, which follows a contemporary, light and uncluttered style, they opted for a neutral base, which highlights the wood, materials and colors chosen.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

To compensate for the cold floor in the room, for example, they coated some walls with woodworking panels finished in natural oak and added natural textures and wooden furniture to bring coziness and warmth to the space.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

The armchair, designed by Tadeu Paisan, positioned with its back to the entrance to the apartment, was chosen because its back was enhanced with a cotton string weave. The long table stool meets both the dining room as for the living room with TV, bringing a touch of informality to the environment.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

Another highlight are the pendants at different heights over the dining table, which brought movement and more personality to the project, and the floating rack, which extends across the main wall of the social area – also a versatile solution, as it meets two integrated environments.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

“We chose the fabric sofa with a tighter weave and the pet bottle yarn rug due to the practicality of maintenance and cleaning, as the couple has a pet dog named Fifi”, emphasizes one of the professionals.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

In the double bedroom, the presence of natural materials also stands out: linen is in the headboard upholstery and in the Roman curtain, sisal is in the rug and cotton in the bed linen.

To overcome the lack of space in this room, the architects designed a headboard approximately 15 cm deep (aligned with the pillar on the right side) and a recess at the top that serves as an extra support for objects, books, paintings, etc.



-

Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

“Our biggest challenge in the bedroom was to optimize every square meter to the maximum, since we needed to take advantage of the king size bed that customers already had. In the social area, as the plan had many cuts and teeth, our biggest challenge was to come up with layout solutions and carpentry that allowed the maximum integration of spaces, the main request of the residents”, concludes the office.

See more images of the project in the gallery below!

“).”



Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com



Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com



Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com



Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com



Photo: MCA studio/Casa.com.br / Casa.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *