Blue tones bring joy to this 300 m² apartment with a

Blue tones bring joy to this 300 m² apartment with a




-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

A couple acquired this duplex coverage in 300 m² in Jardim Oceânico, on the west side of Rio de Janeiro, to use on vacation with their daughters and grandchildren.

Who was responsible for the renovation of all the rooms, adapting the original plan to the needs of use of the new owners, was the architect Henrique Ramalho.



-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

The property has a living room, balcony and integrated kitchen and three suites on the lower floor and another room, gourmet area, swimming pool, bathroom and master suite on the upper floor.



-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

“As this is a summer property, they asked me to redesign the entire recreation Area, which is on the upper floor and would certainly be the most used space in the house. It was the place that suffered the most changes in the plan and, even so, the pool it was kept where it was, only being renewed.

As the clients are from Rio Grande do Sul and love to prepare barbecue at home, there could be a super barbecue in the covered area, next to the pool”, says the professional



-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

Still on the upper floor, Ramalho joined the living room with the gourmet balcony. On the lower floor, he integrated the other room with the balcony and the kitchen.

To increase the feeling of spaciousness and integration of these spaces and create a visual unity between them, the same porcelain floor was used in a light gray tone with a matte finish.



-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

According to Ramalho, apart from these occasional demolitions, there was an exchange of coatings and finishes, in addition to the installation of custom-designed carpentry for each room and the execution of a new lighting project.



-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

In terms of furniture and adornments, he says that practically everything is new, acquired according to the project’s specifications. “The only exception is the sofa on the lower floor, which already belonged to the customers and, as it is in good condition, we were able to enjoy it”, he points out.



-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

The decoration follows the contemporary and timeless style and bets on a palette of light and neutral tones, with touches of color in some elements, mainly in blue.



-

Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

The rack in one of the rooms with a TV, for example, was finished in turquoise blue lacquer and the color was replicated in some details of the attached gourmet balcony. In the downstairs room, the adopted shade of blue is more sober, sometimes grayish, to make the environment more peaceful and welcoming.

On the same floor, the bic blue dining table steals the show in the main kitchen, which also has woodwork, sometimes gray, sometimes in natural freijó, to balance it out.

See more images of the project in the gallery below!

“).”



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com



Photo: Juliano Colodeti/Casa.com.br / Casa.com

Share if you liked the post

Leave a Comment

Your email address will not be published.