House has glass closure to promote more contact with the garden – Casa e Jardim

House has glass closure to promote more contact with the garden – Casa e Jardim

ROOM |  The glass enclosure allows abundant natural light to enter. Curtains are from Cortinaria and furniture from the Contemporary Archive, Fernando Jaeger Franccino and Interni (Photo: And)

ROOM | The glass enclosure allows abundant natural light to enter. Curtains are by Cortinaria and furniture by Arquivo Contemporâneo, Fernando Jaeger Franccino and Interni (Photo: André Nazareth / Disclosure)

This two-story house is located in Barra da Tijuca (RJ), on a plot of 811 m². The office Migs Architecture (@migarchitecture), led by Adriana Valle and Patricia Carvalhosigned the renovation of the property.

FACADE |  Most of the facade plants already existed on the site, but the office added some to enhance the green.  The jabuticabeira is the highlight of the outdoor area (Photo: André Nazareth / Disclosure)

FACADE | Most of the facade plants already existed on the site, but the office added some to enhance the green. The jabuticabeira is the highlight of the outdoor area (Photo: André Nazareth / Disclosure)

The house already existed in the condominium and the professionals were hired only to improve the residence. During the project, they noticed that each room had a different material and, together with the residents, they decided to change all the floor and wall coverings.

HOME |  Green is present throughout the front to ensure contact with nature (Photo: André Nazareth / Disclosure)

HOME | Green is present throughout the front to ensure contact with nature (Photo: André Nazareth / Disclosure)

GARDEN |  Furniture was placed in the garden so that residents can enjoy the space (Photo: André Nazareth / Disclosure)

GARDEN | Furniture was placed in the garden so that residents can enjoy the space (Photo: André Nazareth / Disclosure)

GARAGE |  The garage was partially covered so that the car is not exposed to direct sunlight (Photo: André Nazareth / Disclosure)

GARAGE | The garage was partially covered so that the car is not exposed to direct sunlight (Photo: André Nazareth / Disclosure)

The couple who live there have two children and love to cook and entertain at home. Thinking about the routine and the tastes of the duo, the kitchen was opened to the balcony of the external area with a sliding door, allowing to integrate or isolate the environment according to each occasion.

The gourmet area, where the pool is, was a desired environment for them to receive in the best way. The opening of the kitchen was strategic to unite interior and exterior.

The living room was all glazed, with large windows overlooking the garden, bringing contact with nature even in the interior. The home, in turn, is an environment for the family to enjoy together.

DINING ROOM |  The integration between the dining room and the living room brings the feeling of spaciousness in the living room.  The slatted panel is the highlight in the environment (Photo: André Nazareth / Disclosure)

DINING ROOM | The integration between the dining room and the living room brings the feeling of spaciousness in the living room. The slatted panel is the highlight in the environment (Photo: André Nazareth / Disclosure)

The kitchen has two ovens, as the resident loves to cook and wanted one for sweets and one for savory ones, allowing preparations to be made simultaneously.

In the gourmet area, a stone cladding similar to the one on the facade was a solution to facilitate maintenance. A large space with bench and barbecue was created for residents to make the most of it. In the external area there are also some cellars to display the wine collection.

OUTSIDE AREA |  The gourmet is close to the pool, which had the edge coating changed (Photo: André Nazareth / Disclosure)

OUTSIDE AREA | The gourmet is next to the swimming pool, which had the coating on the edge changed (Photo: André Nazareth / Disclosure)

BARBECUE |  The barbecue is widely used by the owners, who love to receive and be with friends and family (Photo: André Nazareth / Disclosure)

BARBECUE | The barbecue is very used by the owners, who love to receive and be with friends and family (Photo: André Nazareth / Disclosure)

GOURMET AREA |  The large table was arranged to accommodate the guests well.  There is also a television in the gourmet's living area (Photo: André Nazareth / Disclosure)

GOURMET AREA | The large table was arranged to accommodate the guests well. There is also a television in the gourmet’s living area (Photo: André Nazareth / Disclosure)

Before the renovation, an awning protected part of the outdoor area from direct sunlight. To make the space more receptive, the professionals made a pergola of metal structure with straw, which filters out sunlight and makes the environment more modern.

The pergola leads from the outside to the sauna area, with a large window facing the garden, allowing those inside to enjoy the view.

SAUNA |  A large window facing the garden allows you to contemplate the outside area (Photo: André Nazareth / Disclosure)

SAUNA | A large window facing the garden allows you to contemplate the outside area (Photo: André Nazareth / Disclosure)

SAUNA |  The locker room allows to accommodate the belongings of the residents so that they can use the sauna with tranquility (Photo: André Nazareth / Disclosure)

SAUNA | The changing room allows you to accommodate the residents’ belongings so they can use the sauna with peace of mind (Photo: André Nazareth / Disclosure)

SAUNA |  Wood and blue bring warmth to the environment (Photo: André Nazareth / Disclosure)

SAUNA | Wood and blue bring warmth to the environment (Photo: André Nazareth / Disclosure)

On the upper floor, the wooden parquet floor guarantees warmth for the most intimate area. The rooms and closets that already exist in the house were kept, but gained a new joinery to meet the needs of the couple.

ROOM |  A wooden lining was made behind the headboard for greater coziness (Photo: André Nazareth / Disclosure)

ROOM | A wooden lining was made behind the headboard for greater coziness (Photo: André Nazareth / Disclosure)

Share if you liked the post

Leave a Comment

Your email address will not be published.