Scandinavian style with a touch of boho-chic mark this 188m² apartment

Scandinavian style with a touch of boho-chic mark this 188m² apartment




-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

A couple with a teenage daughter already lived in this apartment. 188 m² in Botafogo, a neighborhood in the south of Rio de Janeiro, when they decided to carry out a third renovation of the property, this time with the project of the architect Amanda Miranda.



-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

The work included, on the upper floor, the covered gourmet area, the uncovered outdoor area and a suite. On the lower floor, the main family room and another suite were renovated.



-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

“Customers asked to expand the covered area of ​​the gourmet space, in addition to making it more modern. They also wanted a large dining table in this space, as the room on the lower floor is more compact.

Also, they asked to remove the wooden deck from the spa, as it generated constant maintenance, and, in its place, to design a masonry structure coated with porcelain”, says the architect.



-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

The access to the second floor’s intimate room was changed to integrate it with the gourmet area, which was expanded, and is among the main changes in the apartment’s plan.



-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

In the discovered outdoor area, there was an intention to take advantage of the existing spa, but it had to be moved to make better use of the space. And, in the place of the old shower, a living environment and the new access to the spa were created.

“Here, I opted for potted plants to facilitate maintenance, which is done by the client herself”, justifies the professional.



-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

The architect also says that she was inspired by Scandinavian architecture, with a touch of boho-chic, to define the concept of the project, mixing light colors and earthy tones associated with green with materials that refer to nature, such as natural straw – present in lamps. , closet doors and rugs -; porcelain tile that imitates rock texture; and the plants.

According to her, the abundant presence of natural light in the spaces also contributed to increase the feeling of comfort and coziness.



-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

In terms of decor, practically everything is new. Upstairs, only the existing spa and barbecue were used.

“To optimize the gourmet area, we designed a large masonry bench, covered with porcelain tile that imitates wood, along its entire length, serving as a seat for the dining table and chaise longue at its end.

Today, this big bank has become the most popular place in the house”, says Amanda.



-

Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

Downstairs, woody vinyl flooring was applied over the existing porcelain tile to “warm up” the environment and completely change its atmosphere, without having to spend a lot or do heavy work.

As the client had a square table with four chairs, which hindered the entrance, in the new project, the architect created a woodworking bench and designed a table with an organic shape, not only to improve the circulation of the room but also to accommodate up to six people. .

Liked? Check out more images of the project in the gallery below:

“).”



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com



Photo: @DenilsonMachadoMCA/Casa.com.br / Casa.com

Share if you liked the post

Leave a Comment

Your email address will not be published.